Næste arrangement: Svenn Eske Kristensen - 21. november 2018 - kl. 17.30

Professor og arkitekt maa Peter Thule Kristensen fortæller om Sven Eske Kristensen.

Professor og arkitekt maa phd. Peter Thule Kristensen og historiker Kenn Schoop har skrevet om arkitekten, Kgl. Bygningsinspektør Sven Eske Kristensen, som var en af Danmarks ypperste og mest produktive arkitekter i efterkrigstiden. Med en nøgtern tilgang og et socialt engagement byggede han alt fra sociale boligbyggerier til store produktionsanlæg. Han har stået fadder til en lang række eftertragtede en-families huse, og mest kendt er nok hans sommerhus ”Esken”.

I dag står Eske Kristensen som foregangsmand for byggeriets industrialisering og som en central figur i opbygningen af velfærdssamfundet.

Bogen består af tre dele, der ser på Eske Kristensens værker ud fra henholdsvis et historisk og et arkitektonisk perspektiv efterfulgt af en værkfortegnelse. Bogen gennemillustreres af Eske Kristensens egne tegninger, historiske fotos og af fotograf Jens Lindhes fotografier.

Efter foredraget byder Selskabet på vin og snacks.​

Afholdte arrangementer i 2018

 • 3. oktober
  Thorvald Bindesbøll - Foredrag ved Dr.phil. Mirjam Gelfer‐Jørgensen om bogen "Thorvald Bindesbøll"

   
 • 22. august 
  Rundvisning på udstillingen ”Sommerlandets Arkitektur – Drømmen om det gode liv”​ - Sophienholm, Kgs. Lyngby

   
 • 17. juni 
  Sommertur til Fyn

   
 • 16. maj 
  Uglegårdsskolen, Solrød Strand

   
 • 18. april 
  Selskabets årlige generalforsamling i Bygningskulturens Hus. Efterfølgende foredrag med arkitekt MAA Carsten Hoff - "Tilløb til forandring" - om sit samarbejde med billedkunstner og arkitekt Susanne Ussing

   
 • 7. marts 
  H.C. Ørsted Instituttet og Panum Instituttet